Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Húsgombócok görög paradicsommártásban

Ez a recept jó példája annak, hogy kevés falrengető újdonság létezik a főzésben, viszont az alap receptek a végtelenségig változnak, a helyben termő növények, fűszerek függvényében.

A húsgombócok csak annyiban térnek el egy nálunk megszokott fasírttól, hogy kevesebb a kenyér és több a hús bennük, és Görögországban inkább marhából vagy birkából darálják, mint disznóból.

Fél kiló darált húst sózzunk meg, daráljunk bele pár tekerésnyi borsot és alaposan gyúrjuk meg, hogy érezzük, amint ragacsossá válik. Egy szelet fehér kenyér héját vágjuk le, a belét röviden áztassuk meg és óvatosan nyomjuk ki, az óvatosságra azért van szükség, mert szeretnénk, ha maradna belőle valamennyi a markunkban is. Épp ezért is ajánlom a kenyeret, mert a mai zsemlékből áztatás után semmi se lesz. Gyúrjuk bele ezt a kenyeret is és egy kis fej reszelt, vagy egész apróra kockázott hagymát. Nagyobb diónyi gombócokat formázzunk belőle, és kevés olajon pirítsuk körbe, minden oldaláról.

Egy fél literes doboz passzírozott paradicsomot öntsünk rá a serpenyőben maradt olajra, és vakargassuk fel, ami a gombócok sütése közben leragadt. Fűszerezzük egy – egy késhegynyi szegfűborssal, fahéjjal, oregánóval, és nyomjunk bele 2 gerezd fokhagymát. Főzzük össze pár percig, majd tegyük bele a gombócokat és 10 perc alatt rotyogtassuk össze. A mártásnak ez alatt kicsit be kell sűrűsödnie.


 

1 hozzászólás: Húsgombócok görög paradicsommártásban

Szóljon hozzá!