Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Heringsaláta kétféleképp

Nagyanyáink idején kedvelt fogás volt, másnapos gyomor rendbetételére is. Sokféle recept szerint készítették, két fő vonulatában krumplival vagy savanyú káposztával.

40 dkg pácolt hering (ruszli)
20 dkg hagyma
3 tojás
50 dkg savanyú káposzta
vagy
50 dkg kiflikrumpli
őrölt köménymag
olaj, citromlé

A savanyú káposztát a levétől alaposan kinyomkodjuk, és rövidre összevágjuk. Ha krumplival készítjük, azt megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Belekeverjük a gerincétől megszabadított, hosszúkás csíkokra vágott heringet és a megtisztított, vékonyan felszeletelt lila vagy fehér salátahagymát, majd belekeverjük a negyedbe vágott, előzőleg keményre főzött és megtisztított tojásokat. Az egészet meghintjük őrölt köménymaggal, és megöntözzük olajjal.  A krumplis változatot savanyítsuk citromlével vagy finom ecettel. Legalább fél napig érlelni hagyjuk, s csak utána fogyasztjuk. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.


 

Szóljon hozzá!