Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Hagymás sült cékla

Két munka közötti szünetben sikerül egy kis időt lopnom egy új recepthez. Igazából nem csak recepteket feltenni nincs időm, de főzni, enni se nagyon. Alighanem ez a legjobb fogyókúra, rólam pl. lehozott vagy 5 kilót. 😉

Ezt legutóbb köretnek készítettem egy libacomb mellé Márton napjára, de került már asztalra húsmentes vacsoraként, önmagában is.

50 dkg cékla
25 dkg kisebb hagyma
mogyoróolaj
balzsamecet
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál tejszín
1 citrom reszelt héja

fehérbors
szegfűbors
szerecsendió virág

Lehetőleg apróbb, zsengébb céklát vegyünk hozzá, ha kapunk hosszúkás, répa formájút, az az igazi. A megmosott céklát meghámozzuk és egyforma gerezdekre, szeletekre vágjuk. A meghámozott hagymát a céklához hasonló méretű gerezdekre vágjuk, a kisebb fejeket elég 4-6 részre.

Serpenyőben megforrósítunk kevés olajat és fedő alatt, csendesen pirítjuk, pároljuk rajta a megsózott céklát. Ha oda akarna kapni, kevés bort töltünk alá. Amikor már félpuha, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymát is és együtt pároljuk puhára. A végén hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd addig kevergetjük, amíg egyenletesen fényes rétegben vonja be.


 

Szóljon hozzá!