Ez a könnyű, gyors finomság még az ősszel készült, csak most találtam rá a képére. Így tavasz kezdetén még aktuálisabb, hiszen az almák már kezdenek fonnyadni, elveszítik savasságukat, egyre kevesebb kedvünk van ahhoz, hogy nyersen megegyük.
Elhasználhatunk hozzá egy épp megmaradt tojásfehérjét, és viszonylag nyugodt lelkiismerettel kanalazhatjuk el: alig kell bele cukrot tegyünk, és a zabpehely hasznos rostokat vitt bele.
80 dkg alma
2 evőkanál citromlé
csipet fahéj
esetleg kevés cukor
1 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál zabpehely
1 ek méz
Pucoljuk meg az almát, vágjuk szeletkékre és a citromlével locsoljuk meg. Tegyük mikróba és pár perc alatt puhítsuk meg. Evőkanállal merjük le alóla a levét, egy pohárba, még szükségünk lesz rá. Szórjuk meg egy csipetnyi fahéjjal és a botmixerrel csináljunk pürét belőle, nem baj, ha kicsit darabos marad. hagyjuk hűlni, amíg a habot felverjük, de nem baj, ha langyosan tálaljuk, úgy a legjobb.
A fehérjéből a vaníliás cukorral verjünk kemény habot, majd keverjünk bele 2 evőkanálnyi almalevet.
A serpenyőben, szárazon pirítsuk halványra a zabpelyhet, Folyamatosan keverve adjuk hozzá a mézet és a maradék almalevet.
Az almapürét töltsük poharakba, kanalazzunk a tetejére almás habot és szórjuk meg a zabpehellyel.
Beszélgetés