Ebédre készült valamelyik nap, amikor épp nem volt kedvem máshoz a hűtő tartalmából. 20 – 25 perc alatt elkészült és talán egy fél kanál olaj volt az összes hozzáadott zsiradék.
3 paprika csumáját kivágtam és a húsát felkarikáztam. Egy nagyobb paradicsomot lehámoztam és a magos részét kissé kinyomva összevágtam.
A teflon serpenyőben pici olajat forrósítottam, rádobtam egy fej kockára vágott hagymát. Fedő alatt, megsózva pároltam, amíg kiadta a levét, majd fedő nélkül világos sárgára pirítottam. Rádobtam a paradicsomot és nagy lángon forraltam pár percig. Hozzáadtam a paprika karikákat és visszatettem a fedőt a serpenyőre. Csendes forralással pároltam 6 – 8 percig. Kissé széthúztam, és a két fészekbe ütöttem egy-egy tojást. Csipetnyi sót szórtam a tojásra és a fedőt rátéve 2-3 perc alatt hagytam megkocsonyásodni a fehérjét.
Nem tudom ki, hogy van vele, de mindenféle fogyózás ellenére inkább tojással eszem, mint valamilyen kétes összetételű virslivel.
Beszélgetés