Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Grillalma habja

Grillezéskor érdemes a rost szélén egy pár almának is helyet szorítani. Szépen látszik a héján,  ahogy egyre magasabban válik puhává, üvegessé. Mikor derékig megsült állítsuk fejre, hogy teljesen megpuhulhasson.

Mikor langyosra hűltek, hámozzuk meg, kaparjuk le a csutkáról a sült almahúst egy tálba. Csavarjuk rá egy fél citrom levét, egy csipet fahéjjal ízesítsük meg, ha nem volt aromás fajta az alma, tehetünk bele egy kanál pikáns lekvárt is. Ha az alma érett volt, nem kell hozzá cukrot adnunk, de akinek savanykás, az megteheti, ha teheti.

Amikor süt az ember, gyakorta marad ki tojásfehérje. Ezeket üvegbe töltöm és befagyasztom. Ha nem felejtem el, ráírom, hány tojásból töltöttem bele, különben fogalmam se lesz róla. Ezekből a félretett fehérjékből tudok elhasználni ehhez a desszerthez.

A kihűlt almapüréhez adjunk tojásfehérjéket, és a habverővel erőteljesen verjük habosra, de vigyázzunk, mindenképp szeretné beteríteni a konyhát. Tálkákba adagolva kínáljuk. Díszíthetjük vágott dióval, tejszínhabbal, karamellmártással, vagy mint a képen, egyszerűen “egérsz@rral”.

Kiadós, könnyű és ha nem cukroztuk agyon, még a fogyókúra sem áll teljesen fejre tőle.


 

Szóljon hozzá!