Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Görögös rakott padlizsánsaláta

Próbáljunk apró, vékony, keményhúsú padlizsánokat venni, tudom, nem lesz könnyű. Mossuk meg, töröljük szárazra, és sütőpapírra téve, 200 fokos sütőben süssük fél órát, hogy megpuhuljon. Vegyük ki, takarjuk be 5 percre fóliával, hogy megereszkedjen a héja, és könnyebben lehúzhassuk. Hagyjuk kihűlni és vékonyan szeleteljük fel.

Az öntethez 5-6 gerezd fokhagymát keverjünk el 5 ek jóféle olajjal, 5 dkg darált dióval, 2 ek salátaecettel, sóval, borssal és egy csokor finomra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük hozzá a tepsi alján összegyűlt padlizsánszafot is.

Egy jól záródó tálba rétegezzük le a padlizsán szeleteke, rétegenként meglocsolva az öntettel. legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe összeérni, viszont idejében vegyük ki belőle, mert finomabb szobahőmérsékleten. Grillezett, rostonsült húsok mellé remek köret.


 

Szóljon hozzá!