Szerintem ideális kaja fogyózóknak, de a család többi tagja is örömmel megeszi. talán 10 percbe telik az előkészítése, aztán a többi munkát a sütő végzi, nekünk már csak tálalni kell.
A brokkolit szedjük szét rózsáira. Ne dobjuk el a szárát se, remek az a krémlevesbe. A gomba szárait is tördeljük ki, és azokat is tegyük el levesfőzéshez. A combokat a forgónál vágjuk ketté, sózzuk meg és dörzsöljük be borssal.
Helyezzük a tepsibe a nagyobbacska sütőzacskót. Pakoljuk bele a combokat, tegyük rá a zöldségeket. Szórjuk meg sóval, szerecsendióval, csomborral, kakukkfűvel. Csurgassunk rá kevés szójaszószt és lazán zárjuk le a zacskót.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt a hús is megpuhul, nem csak a zöldségek. Igaz ugyan, hogy a csirke bőre nem sül ropogósra, de a zsírszegény diétára kárhoztatottak úgy is jobban teszik, ha eldobják. A család köretet is fogyasztó része kedvéért adhatunk krumplit is mellé, amit akár a zacskóba is beletehetünk, hogy azzal se kelljen külön foglalatoskodni.
Beszélgetés