Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombaragu keleties ízekkel

Már megint egyszer rég jelentkeztem. Igazából akkora a hajtás, hogy lassan nem csak a főzésről, de az evésről is leszokhatok. Lehet, felfedeztem a leghatékonyabb fogyókúrát? 😉

A környékünkön rengeteg gombát termelnek a pincékben, így nem ritka, hogy valaki beállít egy szatyor, nyakán maradt, vagy kicsit nyílottabb gombával. Most is ez volt a helyzet, ami alkalmat adott egy új ízesítés kipróbálására.

50 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
diónyi gyömbér
só, bors, római kömény

A gombát öblítsük le, ha a tönkje alján fekete komposzt maradt, azt vágjuk le. Törjük ki a tönköket és használjuk el gombakrém leveshez. A kalapokat vágjuk nagyobb kockákra.

Teflon serpenyőben forrósítsunk meg egy teáskanál vajat, olajat vagy libazsírt és tegyük bele a finomra aprított fokhagymát és a reszelt gyömbért. Néhány másodpercig pirítsuk, csak amíg az illatát megérezzük. Ne barnítsuk meg, mert keserűvé válik. Dobjuk rá a gombát és erős lángon kezdjük pirítani. Csak amikor már összeesett, akkor sózzuk és fűszerezzük kevés borssal és több római köménnyel. 5-8 perc alatt megpuhul a gomba, nem kell tovább főzni. A végén a levét sűríthetjük két evőkanál tejszínnel vagy egy kávéskanálnyi keményítővel.

Kínálhatjuk rizzsel, krumplival, párolt zöldségekkel, nekem most egy zacskó alján kallódó tészta került a kezembe.


 

Szóljon hozzá!