Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombaleves, ha nem én főzök

Kivették a fakanalat a kezemből!

Nem éreztem annyi energiát magamban, hogy vacsorát főzzek, így aztán Párom improvizált valamit.

Bemelegítőnek gombalevest főzött, amin én is meglepődtem. Nyilván azért, mert Édesanyámnál a gombaleves tejföllel habart, fehér leves volt, zöldség nélkül, én is úgy szoktam csinálni, esetleg krémlevesként, de az más műfaj.

Most viszont egy tiszta levű, zöldséges leves fogadott a tányéron, nem győztem visszasétálni a fényképezőgépért, hogy megörökítsem ezt az újdonságot.

A gombák tönkjét és a sárgarépát szeletekre vágva olajon megfuttatta, hozzátette a hosszában felnégyelt petrezselyemgyökeret, majd vízzel felöntve főzni kezdte. Szórt bele sómentes házi vegetát, pici paprikát és amikor a zöldség puhult, beletette a felszeletelt kalapokat. Egyúttal egy kis marék lúdgége tésztát is főzött bele, nehogy főzeléknek nézzük. (Egy ismerősünk felosztása szerint ha van benne tészta akkor leves, ha nincs akkor főzelék.) A fénykép és a gyerekkori emlékek kedvéért, a tányéromon tettem rá egy kanál tejfölt.


 

Szóljon hozzá!