Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Gombaleves 1840-ből

Eleink míves nyelvezetű receptje, ma is könnyen elkészíthető. Érdekessége, hogy öreg barátunk, aki a konyhalistára küldte nekünk ezt a receptet, így március idusán különösen is aktuális történelmi nevet viselt: Gábor Áronnak hívták.

Összesen két fűszer van a receptben, ezek csak kiemelik a gomba aromáját, semmiképp se módosítják. Ez az egyszerűségében remek recept, tökéletesen beleillik  a mai, jóféle alapanyagokra koncentráló konyhai irányzatokba. Igazán nem vagyok a tejföl ellensége, de a recepttől eltérve nem főzöm bele. Mindenkire rábízom, hogy lágyítja-e a leves ízét vele, vagy markánsan gombaízűnek hagyja. Én inkább így szeretem, főleg ha szerencsém van pl. rókagombához jutni.

“Metélj néhány szépen megtisztított gombát vékony szeletekre. Párold-meg írós vajban, vess közibe valami kevés petrezselyem zöldjét, hints reá egy csipetnyi lisztet, s ha mind ez jól megpárolódott önts reá annyi húslevest, hogy az egész híg becsinált lé sűrűségű legyen. Tégy bele végezetül egy kalán tejfelt, szerecsendió virágot. Engedd még kevéssé főni, s tálald ki pirított zsemlyére.”

Szénhidrátkerülő étrenden élők nem követnek el vétséget, ha a zsemlekockákról lemondanak.


 

Szóljon hozzá!