Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fűszeresen pácolt, egybesült csirke

Az íze különleges, az elkészítése annyira egyszerű, hogy a receptet be mertem sorolni a gyorsak közé. Előre be lehet fűszerezni, amiben legalább 2 – 3 órát hagyjuk állni. Ha befér a hűtőbe, az egész éjszakát is ott töltheti.

Kell hozzá a nagyobbik sütőzacskóból és egy akkora rostély, ami csirkéstül befér a zacskóba. Először is a fűszeres kence receptje.

1 ek méz
2 ek mogyoróvaj (lehetőleg a durvábbra őrölt)
1 ek (csípős) mustár
2 ek reszelt hagyma
0,5 dl whiskey
1 mk só
0,5 mk bors
késhegynyi őrölt zellermag (ha van)
1 tk aprított, friss rozmaring
annyi citromlé, hogy kenhető pempő legyen

Alaposan keverjük össze a fűszeres krémet és gondosan dörzsöljük be vele a csirkét, minden oldaláról. Tegyük a rostélyra és húzzunk rá egy sütőzacskót, aminek aztán bekötjük a száját. Ha hűtőben volt, sütés előtt egy órával feltétlenül vegyük ki, rosszabbul sül, ha hűtőhidegen tesszük a sütőbe. Tegyük egy tepsibe, hogy ha lukas lenne a zacskó, ne kelljen a sütőt takarítani. Dugjuk be a sütőbe és kapcsoljuk 180 fokra, amin legalább egy órát süssük. Utána húzzuk fel a sütőt és 200 – 220 fokon pirítsuk meg, szép színesre. Ha elég forró a sütő, szépen megszínesedik a zacskóban is, nem kell kibontani.  Azért jó ráccsal együtt bezacskózni, mert levet ereszt, és ha nem fekszik benne hanyatt, akkor a hátán is megpirul a bőre.

Csak én szeretem lecsipegetni a hátát?


 

1 hozzászólás: Fűszeresen pácolt, egybesült csirke

  • kiscoff

    Hú, de jól néz ki a csirkéd! Nekem a ropogósra sült püspökfalat a kedvencem, kár hogy csak egy van egy csirkén 😀 … Utána jön a háta, kivéve a fehérmája vagy micsoda ami benne van, azt nem szeretem. Tényleg, mi az?
    A zellermagról most hallottam először, mire jó még?
    kiscoff

Szóljon hozzá!