Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fűszeres tonhalas metélt

Legyen meg gyorsan, abból ami idehaza készlet, ne kelljen sokat főzni, a lakást fűtve azzal is. Mindössze ennyi volt az alapelképzelés, és ennek sikerült is eleget tenni ezzel a recepttel.

25 dkg széles metélt
1 doboz tonhal konzerv
zöld fűszerek
bors

Kibontottam a tonhal konzervet, és meglepve láttam, hogy nem figyeltem oda a bevásárláskor, mert nem sós lében úsztak a darabok, hanem olajban. Lehet, hogy elfelejtettem szemüveget venni?

Odatettem főni a tésztát, leszűrtem a hal olaját egy serpenyőbe. Megtámadtam a virágládákat és tépkedtem bazsalikomot, zsályát, lestyánt, kakukkfüvet. A fűszereket csíkokra vágtam, és a megforrósított olajon átforgattam, épp csak addig, amíg az illata felszállt. Ebbe a fűszeres olajba szedtem át a kifőtt tésztát, rászórtam a kicsit összetördelt halat és ennyi is volt. Gondoltam még egy kis parmezán ráreszelésére is, de aztán elhessegettem a gondolatot, túl markáns íz lett volna a halhoz.


 

Szóljon hozzá!