Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fűszeres saláta

Nemrég nagyobb társaság jött össze, csupa konyhabolond. Ilyenkor mindenki igyekszik valami nagyon finommal vagy a kedvencével készülni. Az átlagos létszám ötven, úgyhogy az éhenhalás veszélye nem fenyeget senkit. A múltkori konfitált zúza sikerén felbuzdulva kacsazúzával kényeztettem a csapatot. Előre szólok: 3 kg zúza megpucolását az vállalja be, akinek igen jó a monotóniatűrése.

Ennyi jó kaja mellett a köret nem szokott kapós lenni, csak egy fűszeres salátát kínáltunk mellé.

1/2 fej jégsaláta
20 dkg madársaláta
10 dkg radiccio
10 koktélparadicsom, negyedelve
natúr és citromos olívaolaj
málnás ecet
apróra vágott fűszerek, medvehagyma, citromfű, tárkony, bazsalikom, oregánó, rozmaring, meg ami épp aratható a fűszerültetvényen

A salátástál aljában keverjük össze az öntetet. Ne spóroljunk vele, jusson rá bőven. Aprítsuk rá a salátákat és alaposan keverjük össze. A nagykönyv szerint a salátaféléket nem szabad késsel vágni, csak tépkedni, mert hamar összeesik. Ez a hagyományos fejes salátára biztos igaz, de sem a jégsaláta, sem a többi felsorolt hozzávaló nem puhul hamar. Annyi idő elég ahhoz, hogy picit összeérjen az íze, amíg megterítjük az asztalt és tálaljuk az ételeket.


 

Szóljon hozzá!