Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fokhagymagerezdekkel töltött csirke – Valentin napra is

Következzék az egyik főétel a Valentin napra ajánlott menübe.

Ne féljünk a fokhagymától, nem gond az illata, ha mindketten esszük.

A fokhagymáról a szívre, érrendszerre, vérnyomásra gyakorolt kedvező hatásán túl azt is tartják, hagy az egyik legerősebb afrodiziákum. Ennek apropóján kerülhetett fő helyre ebben a menüben.

1 kis csirke
50 gerezd fokhagyma
3 kis fej hagyma
1 szál sárgarépa
5 dkg zeller
só, kakukkfű, rozmaring

krumpli és / vagy sütőtök

Alaposan tisztítsuk meg a csirkét és kívül belül mossuk meg. Töröljük szárazra és alaposan szórjuk be a hasüregét sóval és a fűszerekkel. Töltsük bele a fokhagyma gerezdeket. Ha még maradt hely, tegyük mellé a hagymát is, ha kimaradt a fokhagymából, azt tegyük mellé. Tegyük tepsibe vagy egy jókora sütőzacskóba és tegyük mellé a darabokra vágott krumplit, tököt. Bekötött zacskóban, vagy alufóliával fedett tepsiben, 180 fokon süssük legalább egy órán át. Hústűvel, vagy spékelő tűvel, a zacskó kibontása nélkül, szúrjuk meg a combja és a teste találkozásánál, mert itt a legvastagabb a húsa. Ha puha és a kifolyó leve nem véres, a csirke elkészült. Ha nem lett szép színe, vegyük le a fóliát, vágjuk fel a zacskót és a legnagyobb lángon pirítsuk meg a bőrét. Segíti a szép szín kialakulását, ha olvasztott vajjal megkenjük. A fokhagyma gerezdeket, hagymát és a krumplit vagy tököt törjük össze és ez a püré lesz a körete.


 

Szóljon hozzá!