Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Fehérboros gombaleves kétféle hagymával

Könnyű, gyors tavaszi leves, a nálunk nagy kedvenc gombaleves újabb változata.

A címében említett hagymák egyike pár szál újhagyma volt, a zöldjével együtt karikákra vágva. A másik a szezon nagy kedvence, a medvehagyma.  A bortól picit pikánssá, könnyedebbé válik, bár egy gombaleves amúgy sem tartozik a nehéz ételek sorába.

30 dkg csiperke gomba
3 szál újhagyma
2 teáskanál aprított medvehagyma
2 dl fehérbor
só, szerecsendió virág, gyömbér, kakukkfű
lúdgége (csiga)tészta

A zöldje egy részével felkarikázott újhagymát pici zsiradékon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk meg és saját levén kezdjük el párolni. Öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy 3 – 4 adag levest kapjunk. Főzzük 10 percig, majd dobjunk bele egy marék tésztát. Fűszerezzük meg és amikor már a tészta is megpuhult, keverjük el benne a medvehagymát.


 

Szóljon hozzá!