Könnyű, gyors tavaszi leves, a nálunk nagy kedvenc gombaleves újabb változata.
A címében említett hagymák egyike pár szál újhagyma volt, a zöldjével együtt karikákra vágva. A másik a szezon nagy kedvence, a medvehagyma. A bortól picit pikánssá, könnyedebbé válik, bár egy gombaleves amúgy sem tartozik a nehéz ételek sorába.
30 dkg csiperke gomba
3 szál újhagyma
2 teáskanál aprított medvehagyma
2 dl fehérbor
só, szerecsendió virág, gyömbér, kakukkfű
lúdgége (csiga)tészta
A zöldje egy részével felkarikázott újhagymát pici zsiradékon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk meg és saját levén kezdjük el párolni. Öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy 3 – 4 adag levest kapjunk. Főzzük 10 percig, majd dobjunk bele egy marék tésztát. Fűszerezzük meg és amikor már a tészta is megpuhult, keverjük el benne a medvehagymát.
Beszélgetés