Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Elmagyarosodott cseh virsli

A cseh konyha sörkorcsolyáinál kell keressük a recept eredetét. Szerintem minden háziasszonynak és vendéglőnek megvan a saját, titkos receptje, amik legfeljebb a fűszerezésben különböznek. A savanykás, fűszeres lében pácolt virsli remekül karbantartja a sörözéssel igénybe vett belsőnket, akár másnap reggel is.

Legalább három nappal előre készítsük el, hogy legyen ideje átvenni a fűszerek ízét. Jól behűtve egy hétig egész biztos eláll.

szeletelt vöröshagyma
szafaládé vagy virsli
víz
ecet
cukor
só, mustármag, bors, borókabogyó, babérlevél, cseresznyepaprika

A virslit villával alaposan megszurkáljuk vagy bevagdossuk. Megfőzzük az édes-savanyú öntetet, mintha  savanyú uborkát raknánk el. Befőttes üveg aljára hagymaszeleteket rakunk majd belerétegezzük a virslit. Aki szereti tegyen még cseresznyepaprikát is a virslik közé. Az üveget zárjuk le, és tegyük a hűtőbe. Kb. 3 nap múlva fogyasztható.

Az elmagyarosodás magyarázata pedig itt látható. Kipróbáltam virsliféle helyett derbrecenivel. Eleve fűszeres, kicsit csípős volt, ahogy mondják, az árvák könnyét is meg lehetett volna inni rá.


 

5 hozzászólás Elmagyarosodott cseh virsli

Szóljon hozzá!