Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Egzotikus csirke grillen

Sokféle fűszerrel készül a pác ehhez a húshoz, ennek a receptje idéz keleties ízeket. Készülhet csirke melléből, de kicsontozott felsőcombból is. A mellek alsó és felső rétegét szedjük külön.

4 ek olaj
2 ek szójaszósz
1 tk csípős mustár
1 mk currypor
késhegynyi őrölt koriander
késhegynyi őrölt szegfűszeg
diónyi reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 ek méz
2 ek őrölt, pörkölt földimogyoró, vagy mogyoróvaj

Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst és jól záródó dobozban tegyük a hűtőbe. Hagyjuk ott legalább fél napra.

A melleket egyszerűen süthetjük a roston, ahogy szoktuk. Ha combfiléből készül, akkor mutatós lesz, ha a pácból kivett húst összetekerjük, és hústűvel, vagy fogvájóval / saslikpálcával összetűzzük. Ezt a viszonylag vastag hústekercset lassabban süssük, hogy ne égjen meg a külseje, mire átsül a közepe is. Jutalmul jóval szaftosabb húst ehetünk, mint a melleket sütők. Sütés közben a maradék páccal kenegessük időnként, szép színe lesz a rásülő mézes máztól.


 

Szóljon hozzá!