Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Egyszerű, gyors vacsora – pirított gomba és paradicsom

Max Quick & easy felhívásához egy gyorsan elkészíthető, finom és könnyű egytálétel recepttel csatlakozom.

0,5 kg gomba
0,5 kg paradicsom
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor zöld fűszer, legalább petrezselyem
1 dl olaj
bors

A hagymát vágjuk kis kockákra, a gombát és a paradicsomot gerezdekre. Próbáljunk meg a képen látható hosszúkás, Lucullus paradicsomból venni, mert kevesebb levet enged, mi pedig pirítani szeretnénk, nem a saját levében megfőzni. Vágjuk finomra a zöld fűszereket, amik közé elsősorban a paradicsom Nagy Barátját, a bazsalikomot válogassuk be. Jót tesz neki a kakukkfű, a szurokfű (oregano) is, és 2-3 zsályalevéllel még különlegesebbé tehetjük. Ha mindez nem lenne kéznél, legalább egy csokor petrezselymet aprítsunk össze.

Ha van wok a házban, abban készítsük, de megteszi egy mélyebb serpenyő is. Forró olajon, nagy lángon pirítsuk aranysárgára a hagymát. Dobjuk rá a gombát és azt is pirítsuk pár percig. Nyomjuk bele a fokhagymát és dobjuk bele a paradicsomokat. Óvatosan kevergetve, nehogy összetörjük, pirítsuk pár percig a paradicsomokat is. Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a zöld fűszereket. Könnyű vacsorára önálló fogásként is megáll, de ragadozók egy szép szelet sült mellé, köretnek is ehetik. Az egész elkészítése 20 perc körül van, eszközigénye egy kés, egy vágódeszka, egy edény és egy fakanál.


 

Szóljon hozzá!