Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Egy klasszikus: a frankfurti leves

Már nem is szabadkozom, hogy milyen rég került fel a legutóbbi recept, csak ismételni tudnám önmagam. 🙁

Egyetlen jó dolog van az életem ilyen viharos alakulásában, szeptember óta 11 kilóval mutat kevesebbet a mérleg.  😀

A frankfurti leves egyike azoknak a fogásoknak, amikben a legelvetemültebb ragadozók gyomrába is szép adaggal lehet juttatni zöldségeket. A fogyókúrás étrendben célszerű kicsit sűrűbbre, tartalmasabbra csinálni, és egytálételként fogyasztani.

Pontos mennyiségeket nem tudok megadni, nálunk általában a hűtő tartalma határozza meg az összetevőit. A legfontosabb a kelkáposzta és a virsli, minden más szabadon variálható. Most sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és krumpli volt a hűtőben.

A klasszikus recept szerint a kész levet rántással sűrítik. Ettől eltértem, hiszen próbáltam minél könnyebbé tenni. Így egy kis fej kockázott hagyma pirításával kezdtem, teflon serpenyőben, egész pici olajon. Rádobtam a kisebb cikkekre vágott kelkáposztát és az aprított zöldségeket. Fedő alatt, saját gőzében pirítva, párolva kezdtem puhítani. Szerintem így finomabb íze lesz, mint ha rögtön főzni kezdeném. A félpuha zöldségekhez hozzáadtam a karikázott virslit és a hűtőben árválkodó debrecenit is.

Felöntöttem maradék húslevessel (vízzel is finom ám), majd megsóztam, borssal, köménymaggal, csomborral és majorannával ízesítettem. Általában egy késhegynyi paprikát is szórok bele, de ez most a debreceniben már belekerült. Csendesen főztem, amíg minden hozzávaló megpuhult. Kevéssel a vége előtt belenyomtam két gerezd fokhagymát.

A család nem fogyózó tagjai kaphatnak a tányérjukba egy kanál tejfölt, nekem nem hiányzik. A tetjére szórt, finomra vágott petrezselyemzöld is ízlés dolga.


 

Szóljon hozzá!