Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Disznócomb keletiesen

Teljesen autentikus recept következik. Semelyik keleti országban sem ismerik, senki se tudja a sajátjának. Kizárólag nálam autentikus, ebéd előtt egy órával találtam ki, hogy valami kínaiasat kéne csinálni, mert olyat egész ritkán (t)eszünk.

A recept főzés közben alakult ki, az alapanyagok és a fűszerkészlet alapján, igazi improvizáció volt. Az elfogyott mennyiség – és a saját kóstolásom – alapján nem sikerült rosszul.

disznó comb
hagyma
sárgarépa
dió
fokhagyma
gyömbér
bors
szegfűbors
szerecsendió
kömény
madras curry
bor (kékfrankos rozé)
szójaszósz
szardellapaszta
Sambal Oelek

A hagymát negyedfőre vágtam, egy szál hámozott sárgarépát hajszálvékony szeletekre. Kevés olajon elkezdtem pirítani a hagymát, mikor színesedett, a répát is hozzátettem. Kicsit kihúztam a serpenyő szélére és a közepébe töltöttem egy maréknyi, késsel durván összevágott diót, hogy az is pirulhasson kicsit. Nem hagytam így sokáig, mert a dió könnyen megég, megkeseredik. Rádobtam a nagyobb kockákra vágott húst és fehéredésig forgattam az olajon. Felöntöttem egy kis pohár borral és lefedtem. Pár perc múlva, mikor levet engedett a hús is, felkapartam a lesült dolgokat és bőkezűen megfűszereztem. Sokféle fűszert szórtam rá, amik egész Közép- és Kelet-Ázsiát képviselték. A szardellapasztával sóztam, és ez adott bele az umamiból is. Csendesen párolódott jó fél órán át. A végén kevés hideg vízben elkevert keményítővel kötöttem meg a levét. A Sambal Oelek-kel csak a tányéron csípősítettük, mert volt olyan az asztalnál, aki nem bír semmi erőset.


 

Szóljon hozzá!