Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Diétás lecsó

Összcsaládi érintettség okán ki kellett dolgoznunk az epekövesek által is emészthető lecsót, mert az mégse járja, hogy nem ehetünk belőle. Szerencsénkre nekünk nem a zsírja árt igazán, hanem a paprika és a paradicsom héja, ami rengeteg, jóformán emészthetetlen cellulózt tartalmaz. Azért a zsírral is csínján bánunk, annyi lesz benne, amennyi a kolbászból kisül.

2 kg vastaghúsú paprika
1 kg paradicsom
2-3 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
néhány karika kolbász
só, pirospaprika

Mossuk meg a paprikát és süssük meg. A legjobb a kerti grillen, faszénparázs fölött, de ugyanígy megoldható a gáztűzhely lángján is. A legegyszerűbb a sütőben, a légkeverés legmagasabb hőfokán, de a nyílt tűzön sütöttek finomabbak. A sütőben sose lesz ennyire égett, füstös a héja. A megsült paprikát takarjuk le fóliával, folpackkal, hogy a saját gőzében a héja megpuhuljon, akkor könnyebb lehúzni. A héj lehúzása után fordítsuk ki a csumáját is, és távolítsuk el a magjait. Az így előkészített paprika húst vágjuk csíkokra.

A paradicsomot is hámozzuk meg. A nagyon érett, régi fajta paradicsomokról lehúzható nyersen is, az ipari egyengolyóbisokat két percre forró vízbe kell mártani, utána húzható le a héjuk. A vízszintesen félbevágott paradicsomokból nyomjuk ki a magok nagyját, különben lecsó levest fogunk főzni.

A karikázott kolbászt pirítsuk meg egy teflonos edényben, sokkal finomabb tőle a lecsó íze. A megpirult kolbászt szűrőkanállal vegyük ki és alaposan dugjuk el, hogy maradjon belőle a lecsófőzés végre. Pirítsuk világosra a szálasra vágott hagymát, majd nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk meg kevés pirospaprikával és tegyük rá a kissé összevágott paradicsomot. Óvatosan sózzuk meg, mert a kolbásztól már nem sótlan. Forraljuk amíg a paradicsom kicsit szétesik, ez után tegyük hozzá a paprikát. Mivel azt már megsütöttük, pár perces összerotyogtatás után kész is vagyunk. Tegyük vissza bele a kolbászt és tálaljuk kedvenc módunkon.


 

Szóljon hozzá!