Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Cukkinivel vagy padlizsánnal rakott csirke

Nagyon nyári, nagyon könnyű recept, most minden hozzávaló frissen kapható.

Apró, zsenge cukkiniket érdemes keresni hozzá, akkor a hámozásukkal sem kell időt tölteni. Ugyanez áll a padlizsánra is, abból is a vékonyabbakat keressük.

Ugyanennek az ételnek a harmadik változata, amikor mindkettőből teszünk bele.

4 csirkecomb vagy 2 mell
2-3 kis cukkini vagy padlizsán
2 közepes fej hagyma
2 zöldpaprika
2-3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
oregano / majoranna

Fektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkiniket, a hagymát, zöldpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot. Ezt a zöldség keveréket szórjuk meg a finomra vágott fűszerekkel, és takarjuk be vele a csirkét. Ha nem kell teljesen zsírtalanra csinálnunk, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Tegyük a sütőbe és 170 – 180 fokon süssük 40 – 50 percig. A zöldségek és a hús is elég sok levet tud ereszteni, ha lefedjük, akkor több ujjnyi vízben áll, mire elkészül. Inkább időnként nézzünk be a sütőbe, és ha úgy látjuk, hogy a tetején pirul a zöldség, lazán dobjunk rá egy alufóliát.


 

Szóljon hozzá!