Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Cukkinis tészta

Hamarosan jön a friss cukkini. Ez egy gyors recept, akár egytálételként vacsorára is megteszi.

A megmosott cukkinit vékony karikrára vágom. Ha nagyobb adag készül, előveszem a gépet, és egyenletesre gyalultatom vele. Egy kisebb fej hagymát is vékony karikákra vágok, és egy serpenyőben halványsárgára pirítom. Rádobom a cukkinit, sózom, és együtt puhára párolom. Megszórom csipetnyi fehérborssal, szerecsendióval és ha éppen kedvem van, egy kis gyömbérrel.

Közben egy fazékban kifőzöm a tésztát, ehhez a fordos kocka vagy a farfalle masni a kedvencem.

A tálaló edénybe beleütöm 4 tojás sárgáját, összekeverem egy adag reszelt sajttal, az se baj ha ez parmezán. Hozzákeverem a kifőtt tésztát, belekeverem a hagymás cukkinit, és a tetejére is szórok egy kis sajtot, díszítésül. Akkor jó, ha kicsit tocsogós, nem száraz. Akitől ellestem, tejszínnel dúsította a tojássárgákat. Szerintem elég a tészta főzővizéből lehet pár evőkanálnyival szaftosítani.


 

Szóljon hozzá!