Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Cukkini fasírt

Szezonja van a tökféléknek, ezek mindegyike alkalmas ennek a húsmentes receptnek az elkészítésére. Ugyanúgy készíthetjük patisszonból, spárgatökből, de akár padlizsánból is, még ha az nem is tökféle.

0,5 kg cukkini
2 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
hagyma, reszelve vagy nagyon finomra vágva és kicsit megpárolva
fokhagyma
petrezselyem
(házi) ételízesítő

Ha tökből vagy patisszonból csináljuk, hámozzuk meg, a nagyon zsenge cukkinit nem feltétlenül kell. Reszeljük le a nagylukú almareszelővel, üssük rá a tojásokat és fűszerezzük meg. SÓ NEM KELL BELE! A sótól ugyanis rengeteg levet enged és az egész masszánk elfolyik. Ugyanezért került zárójelbe az ételízesítő, mert az is sós. Akinek hiányzik tehet bele, de utána nagyon gyorsan kell dolgozzon vele. Ha nagyon puha és nem tudjuk megformázni, tegyünk hozzá még egy kis lisztet, de ne sokat, mert a tökfélének kell dominálnia benne. Formázzunk belőle pogácsákat, forgassuk morzsába, és bő olajban süssük meg. Kínálhatjuk mártással, de hagyományos főzelék feltétjeként is. Egy nagyobbacska, érett tökből akár komplett, vega ebédet is főzhetünk: tökbél leves, tökfőzelék, tökfasírttal.


 

2 hozzászólás Cukkini fasírt

Szóljon hozzá!