Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Csirkeleves indiai ízekkel

Nem csak a fűszerezéstől különleges ez a leves, hanem attól is, hogy nem főtt benne a csirke húsa, hanem sült.

1 csirkemell (kicsontozott felsőcombból még jobb)
2 kisebb szál sárgarépa
1/2 szál póréhagyma
1/2 bögre hosszúszemű rizs
curry

olaj
alaplé

Főzzünk egy alaplevet farhátból, nyakból, aprólékból. Sózzuk, tegyünk bele egy apró fej hagymát és jópár szem borsot. Ha kész, szűrjük le.

A rizst szitába téve, folyó víz alatt öblítsük, amíg már tiszta víz folyik át rajta. Másfél liter alaplevet forraljunk fel, és tegyük bele a rizst. Lefedve, pici lángon főzögessük egy negyed órát. Közben pucoljuk meg a zöldségeket, és karikázzuk vékonyra. A kis kockákra vágott csirkehúst, egy serpenyőben,  forró olajon süssük barnára. Ehhez nagy serpenyő és nagy láng kell, vagy süthetjük több részletben is, mert ha levet enged, főni fog, és sosem sül barnára. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. A zöldségeket is pirítsuk pár percig, majd a hússal együtt adjuk a rizses leveshez. Ízesítsük curryvel és főzzük össze pár percen át. Kevesebb levessel vagy több rizzsel egytálételnek is kínálhatjuk.


 

Szóljon hozzá!