Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Csirkelepény, ami rétes is lehetne

Ehetjük azért, mert egyszerűen finom, de egy kis salátával körítve akár fogyókúrás ételsorba is beilleszthető.

1 csirke (esetleg mell vagy combok)
6-7 fej hagyma (mérettől függ, de jó sok legyen)
3-4 turmixolt paradicsom
szegfűbors
fahéj
oregánó

bors
5 tojás
25-30 dkg feta sajt (esetleg juhtúró, annak aki azt szereti inkább)
1 csomag réteslap

Az aprított hagymát kis olajon megpirítjuk, átforgatjuk rajta a csirkét, ráöntjük a paradicsomot, fűszerezzük és fedő nélkül addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Ha csontos darabokból csináltuk, várjuk meg amíg nem égeti a kezünket, csontozzuk ki és vágjuk apróra. Tegyük vissza a húst a paradicsomos edénybe, öntsük rá a felvert tojásokat és morzsoljuk bele a fetát vagy juhtúrót. Egy közepes tepsit kibélelünk három megolajozott réteslappal, ráterítjük a húsos tölteléket majd befedjük a másik három lappal. A tetejét megkenhetjük tojással is, de elég egy kis vízzel megspriccelni.

Kisütjük és ha hidegen tálaljuk, azonnal kivesszük a sütőből majd fedetlenül hagyjuk kihűlni, így kevésbé puhul meg a tészta a tetején. Tálalhatjuk melegen is, de elég nehéz szépen kiszedni a tepsiből, mert még könnyen szétesik. Ha van kedvünk pancsolni, megcsinálhatjuk igazi rétesformára felcsavarva is. Kicsit macerás a folyós töltelékkel összetekerni, de roppant látványos rétes lesz belőle. Könnyíthetünk a munkánkon, ha elkezdjük melegíteni a tölteléket. Egy idő után a tojás elkezdi sűríteni, összefogni. Így könnyebb rétessé hengeríteni.


 

Szóljon hozzá!