Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Brokkolis egytál

Húsmentes egytálétel, vagy sűrű leves, kinek-kinek kedve szerint. Egy jó tányérnyival az ember kibírja a következő néhány órát éhség nélkül.

Ezt az alap receptet remekül lehet variálni, hogy ne unjuk meg, és a diétánknak megfelelően.

1 kisebb fej brokkoli
2-3 kisebb krumpli
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
só, bors, csombor, szerecsendió

A brokkolit nagyon alaposan öblítsük le, hogy a rózsáiból is kijöjjön minden homok ás más oda nem való dolog. Vágjuk le a rózsáit és a vastag szárát szeleteljük vékonyra. Hámozzuk meg a krumplit és azt is szeleteljük fel.

Lehetőleg teflonos edényben – mert abban kell a legkevesebb zsiradékot alátenni – forrósítsuk meg az olajat és pirítsuk világosra rajta a kockázott hagymát. Adjuk hozzá a krumplit és a brokkoli szárát, majd öntsük fel annyi vízzel amennyi épp ellepi. Fűszerezzük és csendesen forralva főzzük 15-20 percig, hogy minden megpuhuljon. Botmixerrel dolgozzuk simára. Gusztusunk szerint hígíthatjuk, ha nagyon sűrű volna, vízzel, tejjel, alaplével.

Tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a brokkoli rózsáit és 5-10 perc alatt főzzük roppanós puhára. Minél tovább főzzük, annál kevésbé maradnak zöldek a rózsák, idővel fakulnak.

Eddig az alap recept. Fantázia és diéta függvényében adható hozzá karikázott virsli, kockázott sonka, reszelhetünk bele sajtot.


 

Szóljon hozzá!