Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Brassói diétásan is

Sokak kedvence a Brassói aprópecsenye, amit legtöbbször vendéglőben rendelünk. Sajnos többnyire úszik a zsírban és a krumpli is teleszívta magát, vagyis igen távol áll mindenféle fogyókúrától. Pedig nem kéne, hogy így legyen, pici módosítással, apró trükkel elkészíthetjük magunk számára is. Pici ügyességgel még a család nem fogyózós tagjai számára is tálalhatjuk, nem kell kétfélét főznünk.

80 dkg disznó lapocka
50 dkg gomba
5 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
kevés libazsír (olaj)
A krumplihoz:
1 kg krumpli
só, fűszerek
kevés olvasztott libazsír (olaj)

A húst gondosan megpucoljuk, minden hártyát, bőnyeget lefejtünk. A rostjaira merőlegesen 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket aprítjuk ceruzányi csíkokra. Ezzel a vágási móddal hamarabb megpuhuló, omlós húst kapunk.

A krumplit 8-10 percig előfőzzük, majd meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Megsózzuk, megfűszerezzük és pici zsiradékkal összeforgatjuk. Tepsiben, egy rétegben elterítjük. Forró (200 fokos) sütőben, 10-15 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Úgy időzítsük, hogy nagyjából a hússal egy időben készüljön el.

A húst kevés megforrósított zsrradékon körbepirítjuk, majd hozzá adjuk a kockákra vágott gombát. Megsózzuk, megfűszerezzük és lefedve, a gomba levében pároljuk puhára. A hústól függően ehhez 15-30 perc kell.

A megpuhult húsról levesszük a fedőt, rányomjuk a fokhagymát és zsírjára sütjük. Elkeverjük a megsült krumplival, 2-3 perc alatt összemelegítjük és azon forrón tálaljuk is.

Ez a recept eleve egészen kevés zsiradékot tartalmaz, viszont van benne elég sok szénhidrát – igaz krumpli, ami mégse fehér liszt. Ha teljesen szét akarjuk választani, egyszerűen ne vegyünk magunknak a krumpliból. Ez esetben nyugodtan duplázzuk meg a gomba mennyiségét és az lesz a köretünk a hús mellé.

Ízlés szerinti savanyúság és valami kedvünkre való bor, vagy sör jár hozzá. Érdemes borsdarálót tenni az asztalra, hogy ki-ki kedve szerint tehesse csípősebbé.


 

Szóljon hozzá!