Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Bolognai módra rakott patisszon

Anyósomnak túl jól bejött a patisszon termés, nem győzi elajándékozni. Így esett, hogy meg kellett már főzni az itt kerülgetett darabokat.

A meghámozott tökszeleteket gyaluljuk le és sózzuk be. Itt erősen megoszlanak a vélemények, sokan kifejezetten károsnak tartják. A tapasztalat azt mutatja, hogy még így, kifacsarva is annyi vizet enged, hogy úszni fog az alja. Amíg áll, kis olajon pirítsunk hagymát, majd a húst is rátéve pirítsuk tovább. Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oreganoval és kakukkfűvel. Öntsük fel paradicsomlével és erős lángon főzve sűrítsük be. A levet engedett tököt nyomjuk ki és szórjunk rá egy kanál keményítőt (lisztet) és forgassuk össze vele.  Ez felvesz majd valamennyit a sülés közben kieresztett levéből. Terítsük egy lapos tűzállóba, tepsibe. A tetején simítsuk el a húsos ragut, és rakjunk egy sor paradicsomkarikát rá. Épp sárga miniparadicsomok voltak kéznél, nem a kép színei ennyire rosszak. A tetején kenjünk el egy pohár megsózott tejfölt. 180 fokos sütőben süssük a tejföl pirulásáig. Szinte zsírtalan, alig van benne szénhidrát, beleilleszthető a fogyókúrás menübe.


 

Szóljon hozzá!