Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Böjtös karfiolkrém kenyérre

Hétvégi piacozás alkalmával hazahoztunk egy szép fej karfiolt. Igazából nem volt semmi előre megfontolt szándék a dolog mögött, egyszerűen megtetszett.

Ezúttal valami más kellett készüljön belőle, a legtöbbször rakott karfiollá alakul. Azért a hagyományoktól való el nem rugaszkodás érdekében, egy részéből leves lett, a nagyja viszont krémmé alakult.

Az elkészítése roppant egyszerű és nem csak böjti időben finom egy jó kenyérrel, például ilyen ropogós fajtával.

Szedjük rózsáira a karfiolt és gondosan mossuk meg. Tegyük fel főni, annyi fele víz, fele tejben, hogy épp csak ellepje, és fűszerezzük meg házi ételízesítővel. Sózzuk meg és kis lángon főzzük egész puhára. Szűrjük le és villával törjük össze. Ha nem akarjuk, hogy picit szemcsés, ikrás legyen, akkor botmixerrel is pépesíthetjük, amitől habosan könnyű krémmé válik. Keverjünk bele kevés vajat, szórjuk meg pici fehérborssal és nyomjunk bele két gerezd fokhagymát.


 

Szóljon hozzá!