Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Barnasörös marharagu sok zöldséggel

Nemrégiben megláttam egy sörrel párolt marharagu receptet Sajtkukacéknál, amit szokásom szerint elkészítésig egy böngésző fülön megnyitva tartottam. Hétvégén következett el az a pillanat, amikor nekiláttam. Igen ám, de a kukac megrághatta az adatbázisukat, napokig nem volt elérhető az oldaluk, nem tudtam újra átolvasni a receptet. Azért ez nem állta utamat, megcsináltam saját kútfőből, legfeljebb más lett. A lényege úgy is az, hogy sok zöldséget párolunk együtt kellő ideig a hússal, mindezeket sörrel berúgatva. Nagyon nagyot recept nélkül se lehet hibázni.

80 dkg marhahús
2 csokor sárgarépa
2 szál pasztinák
1 karalábé
1 kis zeller
0,5 kg apró csiperkegomba
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, szegfűbors, csombor, kakukkfű
1 üveg barnasör

A húst vágjuk pörköltforma kockákra. A zöldséget tisztítsuk meg és aprítsuk nagyobb darabokra. A gombáról folyó víz alatt öblítsük le a fekete pöttyöket, és ha a tönkjük alján maradt komposzt, azt vágjuk le.

Az összes hozzávalót tegyük be egy edénybe, nálam ez a lassúfőző tálja volt, mert ez a recept ebbe való igazán. Szórjuk rá a fűszereket, és a pici zsíron megpirított hagymát. Öntsük rá az üveg sört és szép lassan, épp csak gyöngyözve főzzük hosszú órákon keresztül. A lassúfőzőben, ahol egyáltalán nem forr, ez 10  – 12 órán át tartott. Amikor a hús is megpuhult, töltsük le alóla a levét és kevés tejföllel vagy tejszínnel elkevert liszttel sűrítsük be. A türelmes főzés eredményeképp nagyon gazdag, harmonikussá összeérett ízű fogást kapunk, ami – a tejföl vagy tejszín óvatos adagolása esetén – bármelyik fogyókúrában megállja a helyét. Épp ilyen meggondolásból nem is készült köret hozzá, a sok benne főtt zöldséggel egytálételként ettük.


 

1 hozzászólás: Barnasörös marharagu sok zöldséggel

  • Bocsi a malőrért 🙂 Képzelheted, én is tövig rágtam a körmeimet, ráadásul az informatikus srác egész hétvégén nem volt netközelben….
    De azért emlékezetből is nagyon ügyesen megoldottad 🙂

Szóljon hozzá!