Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Bárányragu leves – Húsvét menüjébe

A hagyományos húsvéti ételek sorából nem hiányozhat a bárány. Szimbolikus jelentőségű, mint a hagyományokhoz kapcsolódó ételek többsége, hiszen ilyenkor a kereszténység Jézus Krisztus – az Isten Báránya – halálára emlékezik. Ha egy egész bárány megsütésére nem is vállalkozunk, egy ilyen leves méltóképp emelheti az ünnepi menü fényét.

30 dkg bárány színhús
1 csokor zsenge sárgarépa
2 kis szál petrezselyemgyökér
1 kis karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelbimbó
10 dkg zöldborsó
1 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
só, fehérbors, tárkony, kakukkfű, babérlevél, citromlé

A húsról fejtsük le a hártyákat, zsírt, és vágjuk ceruzavékony, 1 – 2 cm hosszú csíkokra.  A zöldségeket hámozzuk meg.

Pici olajon pirítsuk fehéredésig a húskockákat, majd öntsük fel vízzel, sózzuk meg és tegyük bele a babérlevelet, zellert és a gyökeret. Néhány perc elteltével tegyük hozzá a répát és a karalábét is. Csendesen gyöngyözve főzzük kb. fél órát, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Amikor már kezd puhulni, adjuk hozzá a fagyasztott borsót és kelbimbót is. Ekkor borsozzuk meg és adjuk hozzá a többi fűszert is.

Az összes hozzávaló megpuhulásakor keverjük el a keményítőt fél deci hideg vízben, majd a tejszínnel együtt öntsük a levesbe. Épp csak forrásig melegítsük, már nem kell tovább főzni. Kóstoljuk meg és ha kell, fűszerezzük utána. Pár csepp citromlével tegyük kissé pikánssá.


 

Szóljon hozzá!