Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

A húsleves utóélete – VKF XXXI.

Garffyka a maradékok hasznosítását tette a VKF forduló témájának, sőt pont a húsleves másodlagos hasznosításáról is írt. Szerencsémre Ő egész más sorsot szánt a megmaradt levesnek, így megírhatom a mi változatunkat.

A húsleves is egyike azon ételeknek, amiket nem kezdünk kislábosban főzni. Az alap edény a 8 literes kukta, időnként a 20 literes lekvárfőző.

Az alap húslevest most nem ismétlem meg, már megírtam itt.

Bár nagyon szeretjük a húslevest, azért a teljes adagot nem mindig esszük meg változatlan formában. Ráadásul legtöbbször a zöldség és a levesbetét hamarabb elfogy, mint a lé. Ilyenkor következik a második felvonás.

Ez pedig ismét egy leves – meg se lennénk nélküle – mégpedig a becsinált leves. Ezt még akkor is megcsinálhatjuk, ha kicsit kevés leves maradt, elbír egy kis hígítást.

Jó sokféle zöldséget pucolok és aprítok. Sárgarépa, zöldborsó, gomba, karfiol, kelbimbó, karalábé és ami még kézügybe kerül. Mindezt belefőzöm a levesbe, amit szükség szerint utána sózok. Mialatt főnek, egy csirkemellet vagy két kicsontozott combot kockákra vágok és mielőtt teljesen megpuhulnának a zöldségek, belefőzöm a levesbe. Végül keményítős tejföllel vagy tejszínnel behabarom és citromlével pikánssá savanyítom. ha még vajgaluskát is főzök bele, egytálételként is megállja a helyét.

Igazság szerint a becsinált levest annyira szeretjük, hogy egyáltalán nem csak akkor készítjük, amikor nyakunkon marad a húsleves. A kép azt mutatja, amikor egy nagycsaládi összejövetelre főztünk vagy 15 literrel.


 

Szóljon hozzá!