Levest enni jó, a fogyózóknak meg még hasznos is.
Nem csak a jóllakottság érzésünket segít előállítani, de a napi folyadékbevitelhez is hozzájárul, mindezt úgy, hogy könnyen beilleszthető a diétánkba.
Ebben a gyorsan elkészülő levesben ugyan volt egy kis galuska, de ha a szénhidrátszegény étrendet tartók kihagyják, szinte számolhatatlanul keveset tartalmaz belőle.
25 dkg gomba
diónyi hagyma
1 evőkanál olaj
só, fehérbors, petrezselyemzöld, kakukkfű
A finomra vágott hagymát pirítsuk üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a karikákra vágott gombaszárat, sózzuk meg és pároljuk néhány percig. Közben vágjuk szeletekre a gomba kalapokat, aprítsuk finomra a zöld fűszereket.
Botmixerrel dolgozzuk simára a megpuhult szárakat, majd öntsük fel a szükséges mennyiségű vízzel, esetleg zsírtalan szárnyas alaplével. Adjuk hozzá a gombát, borsot, fűszereket, A forrástól számítva annyi idő alatt fő meg (5-6 perc), amíg beleszaggatjuk a tojásos galuskát. Diétától és ízléstől függően tejjel, tejszínnel, tejföllel gazdagíthatjuk a levesünket.
Beszélgetés