Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zöldfűszeres gombaleves

Levest enni jó, a fogyózóknak meg még hasznos is.

Nem csak a jóllakottság érzésünket segít előállítani, de a napi folyadékbevitelhez is hozzájárul, mindezt úgy, hogy könnyen beilleszthető a diétánkba.

Ebben a gyorsan elkészülő levesben ugyan volt egy kis galuska, de ha a szénhidrátszegény étrendet tartók kihagyják, szinte számolhatatlanul keveset tartalmaz belőle.

25 dkg gomba
diónyi hagyma
1 evőkanál olaj
só, fehérbors, petrezselyemzöld, kakukkfű

A finomra vágott hagymát pirítsuk üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a karikákra vágott gombaszárat, sózzuk meg és pároljuk néhány percig. Közben vágjuk szeletekre a gomba kalapokat, aprítsuk finomra a zöld fűszereket.

Botmixerrel dolgozzuk simára a megpuhult szárakat, majd öntsük fel a szükséges mennyiségű vízzel, esetleg zsírtalan szárnyas alaplével. Adjuk hozzá a gombát, borsot, fűszereket, A forrástól számítva annyi idő alatt fő meg (5-6 perc), amíg beleszaggatjuk a tojásos galuskát. Diétától és ízléstől függően tejjel, tejszínnel, tejföllel gazdagíthatjuk a levesünket.


 

Szóljon hozzá!