Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zöldborsós tokány kölessel

Nincs ugyan szezonja a zöldborsónak, de egész évben kaphatunk fagyasztva, amit nyugodt lelkiismerettel használhatunk.

Így aztán ősszel is egyszerűen főzhetünk friss ízű, sok zöld fűszerrel illatosított finomságokat.

40 dkg disznócomb vagy lapocka
1 fej hagyma
két maréknyi (fagyasztott) zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld és ugyanannyi bazsalikomlevél
só, bors
1 kanál olaj

1 bögre köles

A megtisztított húst úgy vágjuk ceruzavastag csíkokra, hogy a rostjai ne hosszában fussanak, hanem azokra merőlegesen vágjuk el. Így sokkal omlósabb lesz és hamarabb puhul meg.

Lehetőleg teflonos edényben, a kanálnyi olajon pirítsuk világosra az apró kockákra vágott hagymát. A felét tegyük át abba az edénybe, amiben a kölest főzzük. Forrósítsuk meg, forgassuk át rajta a kölest, majd öntsük fel bő kétszeres mennyiségű vízzel vagy alaplével. Óvatosan sózzuk, majd pár perc forralás után zárjuk el alatta a tüzet és letakarva hagyjuk saját gőzében megpuhulni.

A húst dobjuk a forró hagymára, forgassuk fehéredésig, majd sózva, borsozva, kevés fehérbort vagy vizet (esetleg alaplevet) alá töltve pároljuk néhány percig. Adjuk hozzá a (fagyasztott) borsót és szórjuk rá a finomra vágott zöld fűszereket. A borsó is megpuhul néhány perc alatt. A végén tölthetünk rá 2-3 evőkanál tejszínt, hogy kötöttebb szaftja legyen. Akinek ennyi sem fér bele a diétájába, az nyugodtan kihagyhatja.


 

Szóljon hozzá!