Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Zacskós csirkecomb pestoval

Ilyen az, amikor az ember harangszókor csap a homlokára, hogy még ebédet kéne főzni. Ha legalább vásárolni nem felejtett el, akkor egy óra múlva már lehet asztalhoz szólítani.

Mindehhez az eredmény szaftos, fűszeres sült csirke, amit akár rizzsel, akár tört krumplival lehet kínálni. Utóbbihoz érdemes felhasználni a sütőzacskóban összegyűlt szaftot, amivel nagyon ízes krumplikásává lehet törni a hajában főtt kolompért.

4 csirkecomb
fehérbors
pici só, mert a pesto sem sótlan
pesto
1 sütőzacskó

Kezdjük a sütő bekapcsolásával és 200 fokra felfűtésével. A csirkecombokat nézzük át, és a rajta maradt pihéket szedjük le. Az ujjunkkal nyúljunk a bőre alá, és lazítsuk fel. Minden oldaláról borsozzuk meg és a fellazított bőre alá kenjük be a pestot.  Ne bánjuk, hogy a sülés közben összehúzódó bőr a nagyját kinyomja maga alól, annyi mindenképp ott marad, hogy az íze átjárja a húst, a többi meg ott lesz a szaftjában. Nagyon finom a hagyományos bazsalikom pestoval is, ebbe most házilag eltett medvehagyma pesto került. Dugjuk be a zacskóba, zárjuk le és tegyük a sütőbe. 40 – 50 perc alatt a zacskó kibontása nélkül is megpirul a bőre. A szaftját töltsük le, és tálalhatunk is.


 

1 hozzászólás: Zacskós csirkecomb pestoval

  • Szia, sok jó ötletet találtam már nálad, most ezt a csirkét azért jegyzem meg, mert mindent imádok ami paradicsom, fokhagyma, pesto, mozarella, szóval bejön eza recept, további sok sikert.

Szóljon hozzá!