Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Virslis csirketekercs hidegtálra

Nem szokásos hidegtálra készült, még a környékén se volt majonéz. A társaság zsírszegény étrenden levő tagjai kedvére sok zöldség koszorújában került asztalra. Utóbbiakat különféle joghurtos mártogatósok tették szaftosabbá és ízesebbé.

Természetesen másféle húsokból, más töltelékkel is elkészíthető, ugyanezzel a módszerrel.

1 kg csirkemell csont és bőr nélkül
1 csomag (baromfi)virsli
só, fehérbors, szerecsendió, szegfűbors

Virsliként célszerű műanyag bélbe töltöttet venni, azok ugyanis egyenesek, és könnyebb dolgozni velük, szebb lesz a végeredmény.

A csirkemellről vágjunk le minden inat, hártyát és vágjuk csíkokra, hogy könnyebben be vegye a daráló. Lehetőleg egész apró lukas tárcsával daráljuk, vagy többször küldjük át a gépen. A húspépet sózzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, és alaposan gyúrjuk össze. Pár perc után a hús ragacsossá válik.

Terítsünk az asztalra egy darab folpackot, és ujjnyi vastagon fektessünk rá a húsból, téglalap alakra igazítva. Fektessünk rá egy meghámozott virslit és a fólia segítségével tekerjük fel. A fólia végét szaloncukor módjára csavarjuk meg, hogy szorosan tartsa a húst.  Az egészet ismételjük meg néhányszor, amíg elfogy a hús.

Az elkészült hurkákat egyesével csavarjuk be több réteg folpackba, és alaposan simogassuk rá. Az így vízállóvá tett csomagokat tegyük vízzel töltött fazékba, és pici lángon melegítve abáljuk háromnegyed órán át. A víznek csak az alján legyenek apró buborékok, ne forrjon fel.

Amikor kész, tegyük hideg vízbe, hogy hamar kihűljön. Egy éjszakán át tartsuk hűtőben, utána szépen szeletelhető.


 

Szóljon hozzá!