Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Túrós, mustáros fasírt

Régóta vár két fasírttal kapcsolatos ötlet arra, hogy kipróbáljam. Az egyik a mustáros ízesítés, a másik pedig az áztatott kenyér helyett a tehéntúró használata. Most jött el az ideje, hogy egyesítve a kettőt próbáljam ki.

Ha pedig egyszer kísérleti főzés, akkor legyen tényleg az, marhahúst daráltam hozzá, kétféleképp fűszereztem, és tepsin sütöttem, nem olajban úszva.  Ebéd után egyhangúlag sikeresnek ítéltük a kísérletet, felkerül az ismétlendők listájára. Természetesen disznóhúsból is ugyanígy elkészíthető, bár a marhahús csak erőteljesebb ízű.

Darált húsnak nem kell a marha értékes és drága részeiből vásárolnunk, inkább csak azt figyeljük, hogy megpucolható legyen. Ehhez most nyakat vettem, ami nagyobb húsdarabokból áll, közte hártyákkal.

Pucoljuk meg a húst, a leszedett hártyákat gyűjtsük a fagyasztóban, jó lesz alaplének, húslevesnek. A színhúst daráljuk meg, majd gyúrjuk össze a húst felét kitevő mennyiségű tehéntúróval, vagyis fél kiló húshoz vegyünk egy negyed kilós túrót. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és egy jókora kanál mustárral. Én most kétfelé vettem a húst és a másik felét hagyományosabb módon ízesítettem: só, bors, kömény, majoranna, paprika, fokhagyma került bele.

Mivel a marhahús elég száraz érdemes a diónyivá formázott golyókat egy fél szelet bacon szalonnába bugyolálni, és úgy a sütőpapíros tepsibe sorakoztatni. Nagyon forró sütőben 15 – 20 perc alatt ropogósra sül a szalonna, ennyi bőven elég a húsnak is. A túrónak köszönhetően nagyon szaftos marad, egyáltalán nem szárad ki. Ha a szalonnát lehagyjuk róla, beleilleszthetjük zsírkerülő étrendünkbe is, de kenyér híján a szénhidrátmentesbe is belefér.


 

Szóljon hozzá!