A jégsaláta hálás alapanyag, mert elég jól eláll a hűtőben. Fóliába visszacsomagolva 10 napig se lesz baja. Egy fejből legalább 3-4 alkalommal lehet, mindig más variációban salátát csinálni. Ezúttal egy doboz tonhalkonzerv került bele, így megtette vacsorának.
A fej saláta egy részét összetépkedtem, hozzá karikáztam két lucullus paradicsomot, egy kis uborkát belekockáztam. Egy kis fürt szőlőt is beleszemeztem. A tonhalkonzervről lecsöpögtettem a levét, és a belekevertem a salátába, majd megszórtam zöld fűszerekkel és egy kanállal a fagyasztóban lapuló medvehagyma pestoból. Egy tojásból majonézt kevertem, pici citromlével, fehérborssal és mustárral ízesítettem és egy kis tejföllel keverve a salátára öntöttem.
A majonéz készítésére a botmixer vált be legjobban. Hamar sűrű, kemény majonézt ver az egész tojásból, így viszonylag kevés olajjal készül, kevésbé zsíros.
Beszélgetés