Mit tehet az ember lánya, ha elsőként esik haza Nagypénteken, és semmilyen böjtös kaját se talál a hűtőben? Kénytelen improvizálni valamit a nyers hozzávalókból, mert azért az a hűtő távolról sem üres.
Arra nagy biztonsággal számíthat, hogy gombát talál benne, valamilyen túró is akad, és egy salátányi zöldségféle sem esélytelen, mindez már alap ahhoz, hogy valami gyors ebédet sikerítsen belőle.
A juhtúróból, tehéntúróból keverjünk sűrű krémet, egy kanál tejföllel, ha túl száraz lenne. Sózzuk, borsozzuk és aprítsunk bele néhány szál snidlinget. Töltsük a gombafejekbe, sorakoztassuk azokat a sütőpapírral bélelt tepsire és 180 – 200 fokon süssük, amíg a gomba kicsit megroggyan és a töltelék is megolvad.
Amíg sül, csíkozzuk fel egy jégsaláta néhány levelét, gyaluljunk hajszálvékonyra két vékony szál karottát és daraboljuk össze a paradicsomot. Egy deci joghurtba keverjünk kevés sót, borsot, egy kanálnyi salátaolajat és pár csepp citromot. Keverjük össze a salátának aprított zöldségekkel. Ez alatt a gomba is megsült, már ebédelhetünk is.
Beszélgetés