Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Télvégi saláta

Bármennyire nem akarta eltemettetni magát a tél, idén is csak jön a tavasz.

Addig is, amíg megjelennek a primőr zöldségek, szerény választékból dolgozhatunk, ha nem akarunk távoli tájakról idehurcolt dolgokat megvenni.

Ez a gyors saláta olyan hozzávalókból áll, amik hagyományosan elérhetők voltak még a tél vége felé is.

30 dkg savanyúkáposzta
2 – 3 nagyobb alma
2 – 3 szál sárgarépa
10 cm póréhagyma
citromlé
só, borsikafű (csombor), salátaolaj

Lehetőleg vékonyra gyalult, magától savanyodott káposztát vegyünk a salátához. Kóstoljuk meg, és ha nagyon savanyú – ami a tél vége felé már előfordulhat – kevés vízzel öblítsük át. Éles késel vágjuk rövidre, hogy könnyebb legyen majd enni.

Az almát és a répát is tisztítsuk meg, majd vágjuk / gyaluljuk vékony csíkokra. A pórét vékonyan karikázzuk fel, a zöld részéből tegyünk félre a tetejére.

Az összes hozzávalót keverjük össze, és csöpögtettük meg citromlével, hogy világos maradjon. Szórjuk meg csomborral és kóstolva sózzuk, ha kell, mert a káposzta tud sós lenni. Végül bőkezűen locsoljuk meg jóféle olajjal – pl. tökmagolaj, dióolaj – és szórjuk rá a félretett hagymakarikákat. Önmagában, vagy néhány keménytojással könnyű vacsorának is megteszi.


 

Szóljon hozzá!