Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Téli töltött paprika, tojás nélküli töltelékkel

Téli, mert december elején készült, az meg már tél nemdebár. Gondosan befagyasztottunk néhány adag kicsumázott paprikát ilyen célra. Nem mondom, hogy gazdaságosan használja ki a fagyasztót, de kell ilyen is bele. Volt még a tavaly magunk eltette paradicsomléből (idén kimaradt a befőzés), két üveg kissé fakult színű, az pont jó még ehhez.

A májashoz vett disznócomb másik részét használtam a töltelékhez. A daráláskor tárcsát cseréltem a gépben, hogy ne a májashoz való pempővé darálja, hanem kissé darabosabbra.

A hús súlyának kb. negyedrészét kitevő rizst ugyanannyi vízzel mikróban felforraltam és hagytam, hogy felszívja a vizet. Most kerek szemű, rizottónak való rizs került a kezembe, de ugyanilyen jó a pergős, hosszú szeműből is.

A húst megsóztam, borssal, paprikával, majorannával és kakukkfűvel fűszereztem, majd alaposan összegyúrtam, hogy ragacsossá váljon. Belekevertem a megpirított hagymát és az előfőzött rizst. Egyenletesen elkevertem és beletöltöttem a fagyos paprikákba. Lábosba tettem és nyakon öntöttem egy üveg sűrű paradicsomlével. oreganoval, sóval, fokhagymával és bazsalikommal fűszereztem. Kis lángon forraltam fél órán át, majd kihűtöttem és betettem hűtőbe, mert csak másnap volt fellépése.

Az előzetesen megpirított hagymát ismét felmelegítettem, elkevertem rajta 2 ek lisztet és azt is megpirítottam. A félretolt fedő alól kitöltött paradicsomlével felöntöttem és összeforraltam. Kellett még kevés víz, hogy jó legyen a sűrűsége, majd visszatöltöttem a paprikákra. A tűzhelyen nem nagyon volt már hely, hát betettem a 120 fokra bekapcsolt sütőbe, hadd melegedjenek össze. Mikor átmelegedett, visszavettem 70 fokra, hogy ne forrjon és ne kapjon oda, amíg tálalásra kerül a sor.


 

Szóljon hozzá!