Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Tavaszi petrezselyemleves zöldséggaluskával

Gyönyörű csokor petrezselyemzöldeket kínáltak a piacon, nem lehetett otthagyni.

Tavaszi zöldségleves került szóba, az ebédre, amiből végül egy számunkra új variáció született. A fokhagymás, petrezselymes krémlevesbe galuskák formájában került a sok zsenge zöldség. Tulajdonképp az összes hozzávaló fellelhető a hagyományos levesben is, a készítés módjától mégis egész más fogás született, amit a zöldségek iránt amúgy mérsékelt lelkesedést mutatók is lelkesen megettek.

1 nagy fej új fokhagyma (vagy kettő, ha nagyon zsenge)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 szál új, zsenge sárgarépa
egy kicsi (vagy egy fél) karalábé
egy kis tojás
1 evőkanál zabpehely (aprószemű)
1 evőkanál búzadara
1 + 1 evőkanál liszt

A petrezselymet apróra vágjuk, vagy tegyük a botmixer poharába, annyi vízzel, hogy a botmixerrel elturmixolhassuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket kissé összevagdossuk, és egy kis olajon megfuttatjuk. Megszórjuk 1 evőkanál liszttel és kissé megpirítjuk, majd felengedjük a petrezselymes víz egy részével, de csak annyira, hogy sűrűn folyós állaga legyen. Ekkor a botmixerrel elturmixoljuk a fokhagymagerezdeket is. Megsózzuk, majd felöntjük, hogy 4 tányér leves legyen – ekkor tesszük hozzá a többi turmixolt petrezselymet is.

A zöldségeket lereszeljük. Én a microplane-reszelő legnagyobb méretén reszeltem. Egy evőkanál vajon megdinszteljük és megszórjuk egy kis szerecsendió-virággal. Kihűtjük, majd egy tojást ütünk rá és rászórjuk a lisztet, zabpelyhet és a búzadarát, majd összekeverjük. A sűrű masszát teáskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük, míg fel nem jön a felszínére.


 

1 hozzászólás: Tavaszi petrezselyemleves zöldséggaluskával

Szóljon hozzá!