Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Tavaszi alig húsos húsleves

A tavaszi hűtőkievő akció újabb állomásaként főztem ezt az egytálétel tartalmasságú levest, friss zöldségekből.

A fagyasztóban az alapléhez valók várták a kritikus tömege elérését. Ahányszor húst veszek, a lepucolt darabkákat a fagyasztóba teszem. Idővel összejön egész komoly mennyiség, olyankor kezdek ilyen módon levest főzni. Az ilyen fagyasztós gyűjteményben van mindenféle hús, disznó, marha, szárnyas – ennek még az őzgerincről lefejtett hártya is gazdagította az ízét.

A fagyasztóból kivett dolgokat a nagy kuktába téve felöntöttem vízzel. Sót, borsot, pár szem szegfűborsot, egy babérlevelet, egy kis fej hagymát és pár gerezd fokhagymát tetem hozzá. Lefedve, épp csak szuszogva főztem néhány órán át. Leszűrtem, lehűtöttem és éjszakára betettem a hűtőbe.

A ráfagyott zsírréteget egy kanállal összetörve a jégtáblákat lehalásztam a levesről, majd felforraltam. A piacon összevásároltam mindenféle friss zöldséget – répa, gyökér, karalábé, zeller, kelbimbó, borsó – megtisztítva felvágva vagy legyalulva belefőztem. Mikor puhulni kezdtek grízgaluskát szaggattam bele, és egy fél csirkemellet is belefőztem, centis kockákra vágva. Az ilyen kockázott csirkemell percek alatt átfő, ha hosszasan rotyogtatjuk, csak kiszárad és megkeményedik. Finomra vágott petrezselyemzöld került a tányéron a tetejére.

Ma húslevesként ettük, holnap kevés tejföllel behabarva, citrommal ízesítve becsináltként folytatjuk.


 

Szóljon hozzá!