Sokmindenhez fogy a majonéz ill. a tartár, ami sok olajat és ezzel kalóriát tartalmaz. Epekíméletre szorulók számára a magas zsiradék tartalma miatt a tiltólista éllovasainak egyike. Ez a recept megszólalásig hasonló mártást ad, mint a tartár, csak épp hiányzik belőle az olaj.
2 dl tejföl
2 db tojás
2 kk cukor (kóstolás alapján lehet több is)
2 ek mustár
2 mk só
A hozzávalókat alaposan keverjük össze és kis lángon melegítsük Folyamatosan keverjük, nehogy odakapjon. Ne forraljuk fel, csak addig melegítsük, amíg a tojástól sűrűsödni kezd a mártásunk. Ha túlmelegítjük, a tojás és a tejföl is kicsapódik, a mártásunk simasága oda lesz, szemcséssé válik. Gyakorlatilag mire elsőt buggyan, kész is van. Az olajos tartárhoz hasonlóan ízesíthetjük borssal, fokhagymával vagy akármilyen fűszerrel.
Beszélgetés