Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Tarkaság – ceruzabab és bébirépa

Szembejött egy tálca ceruzabab és nem bírtam ellenállni neki. Valószínűleg azért, mert ilyen vékony ceruza nincs is, csak mégis snassz lett volna golyóstoll-betét babnak hívni.

Nem is értem magam, nem szokásom szezonon kívül, a világ túlfeléről idefuvarozott zöldségeket venni, ezzel most mégis kivételt tettem – jöhetnek a kövek. Pedig igazán nem a szomszédban termett, nem tudom ettem-e már bármit is, ami Kenyából jött. Lelkiismeret megnyugtatásként hadd higgyem, hogy segítettem a harmadik világ mezőgazdálkodóin, ha már a hazaiakon nem mindig tudok.

Téli szürkeség idején jólesően tarka vacsora készült belőle, roppant gyorsan és egyszerűen. A babot annyi vízben, hogy épp ellepje, késhegynyi szódabikarbónával roppanósra főztem. A répát is előfőztem, annak a főzővizébe egy narancsról vágtam pár csík héjat.

Amíg ezek főttek – 5-10 percnél nem kellett több nekik – kolozsvári szalonnát hajszálvékony szeletekre, majd körömnyi forgácsokra vágtam. Serpenyőben kis vajat olvasztottam és ezen megpirítottam a szalonnát. Olyan szép, húsos volt, hogy nem engedett volna ki elég zsírt ahhoz, hogy megégés nélkül piruljon meg.

A leszűrt zöldségeket rádobtam a szalonnára, facsartam rá a narancs levéből és kevés szerecsendió virággal ízesítettem. Só alig kellett rá a szalonna miatt. Ez eddig tán 20 percbe tellett és már lehetett is vacsorázni.


 

Szóljon hozzá!