Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Szűzpecsenye zöld spárgával, alacsony hőfokon sütve

Amíg végleg el nem múlik a spárgaszezon, érdemes újra, és újra betenni a kosarunkba ezt a nemes zöldségfélét. Én ugyan valamivel jobban szeretem a fehéret, de ehhez jobban illik a zöld erőteljesebb íze.

A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét éles késsel, csigavonalban úgy vágtam fel, hogy lappá teríthessem ki. Miután ezt meg is tettem, megsóztam, óvatosan megszórtam fehér borssal, majd ráfektettem pár szál zöld spárgát. Elővigyázatosságból félpuhára megfőztem a spárgákat, nehogy kemények maradjanak, de utólag úgy érzem, fölösleges volt. Tettem mellé egy rudacska nem túl markáns ízű juhsajtot és az egészet összecsavartam. Hústűkkel rögzítettem, bár lehetett volna kötözni is, de győzött a lustaságom. Tudtam, hogy alacsony hőfokon (75 fok) fogom elkészíteni, mégis szerettem volna, ha egy kis színt kap.

Elővettem hát a hőlégfúvót (amolyan ipari méretű hajszárító), mert egy jól felszerelt háztartásban minden van 😉 A nagyobb fokozatára kapcsolva szépen meg lehetett vele pirítani a külsejét. Persze lehetett volna forró zsiradékon is megkapatni, de nem akartam a hegyes hústűkkel a teflonban forgatni. Lefedett tepsiben ment a sütőbe, 3-4 órára. Tálalás előtt a maradék spárgát 3-4 cm-es darabokra vágtam, és bébirépával együtt, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, vajon megpároltam. Erre a köretre tálaltam a vajpuha pecsenyét.


 

2 hozzászólás Szűzpecsenye zöld spárgával, alacsony hőfokon sütve

  • Nagyon tetszik ez a módszer! Eddig ugyan még nem próbáltam, de most már itt az ideje. Más hússal is próbáltad már? Pulykamellel pl?

  • Ha az alacsony hőfokra gondolsz, mint módszerre, azt rendszeresen gyakorlom, és csak ajánlani tudom.
    A hőlégfúvó még nem volt használatban, de a gázos forrasztólámpa már igen 😀
    Ezeknek a turbo-pulykáknak a mellét nem szeretem, szerintem túl szárazak. Ennek ellenére nyugodtan próbáld ki, működnie kell. Az alacsony hőfoknak épp az a legnagyobb előnye, hogy csökken a hús vízvesztesége, így szaftosabb marad.

Szóljon hozzá!