Villámebédként készült, megkésett hazaérkezés alkalmából.
Persze van a villámságnak előfeltétele is, minden hozzávalónak otthon kell lennie, a bevásárlás már végképp nem fér bele ennyi időbe.
A csirke hálás olyan szempontból, hogy remekül hagyja magát ízesíteni, így változatos fogásokat készíthetünk belőle.
Kapcsoljuk be a sütőt és jó forróra – 220 fokra – fűtsük fel. A csirkecombokat fűszerezzük meg és tegyük sütőzacskóba. Tegyünk mellé egy kis fej hagymát és néhány gerezd fokhagymát is. Kössük be a zacskót, tegyük tepsibe, és toljuk a sütőbe.
A krumplit hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre. A kisebbeket elég félbe vágni. Szórjuk meg sóval és fűszerekkel, locsoljuk meg kevés olajjal. Keverjük össze, hogy a fűszeres olaj mindenütt egyenletesen bevontja. Tegyük egy másik tepsire és tegyük be a csirke mellé a sütőbe. Ha a krumpli hamarabb kezdene pirulni, mint puhulni, takarjuk le egy darab alufóliával.
Beszélgetés