Meséljen!

Küldje el fogyókúrás tapasztalatait, receptjeit. Írja meg sikereit és kudarcait is, mert egymástól tanulva könnyebben megy. Mesélje el honnan indult és mire jutott, ezzel bátorítást ad azoknak, akik meginogtak, akik mélyponton vannak. Ha büszke lehet Önmagára, küldjön fényképet is.
Írjon a kapcsolat oldalra, és igyekszem minél hamarabb közzé tenni a tapasztalatcsere kategóriában.
Egyet ne küldjön: reklámszagú dolgokat, mert könyörtelenül kihajítom!
KAPCSOLAT OLDAL

Sült cékla saláta

A saláták a legtöbb fogyókúra elengedhetetlen részei. Időnként alaposan próbára kell tegyük találékonyságunkat, hogy változatossá tudjuk tenni. Ilyen, a szokásostól eltérő ez a recept.

Érdemes most nekilátni, még zsenge céklát lehet találni a piacokon. Igazából a diónyinál kisebbeket keressük, azok igazán gyengék. Ha kicsit nagyobbakat kapunk, azokat nagyon vékonyra szeleteljük, gyaluljuk.
A céklát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre, gerezdekre. Serpenyőben forrósítsunk olíva és dióolaj keveréket, adjuk hozzá a céklát és fedő alatt puhítsuk meg. Vegyük le a fedőt és pirítsuk zsírjára, hogy kissé karamellizálódjanak a szeletek. Adjunk hozzá zsenge lilahagymát, ha kapunk cseresznyényi aprókat, akár egészben vagy épp csak félbe vágva. Picit sózzuk meg és balzsamecettel megcsepegtetve pároljuk roppanósra a hagymát is. hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg egy maréknyi finomra vágott bazsalikomlevéllel és keverjünk közé csíkokra vágott salátát. A csípős ízek kedvelői szórhatnak rá kevés chilipelyhet, ami remekül illik a cékla kicsit karamelles édességéhez. Két szelet lágy sajttal kiegészítve megteszi könnyű vacsorának is.


 

Szóljon hozzá!